Headimg

Visual Planner, grafisch planning systeem

Met het planboard Visual Planner kan de planner het maximale rendement uit elke vervoersopdracht halen. Het pakket stimuleert om uitgekiende ritten samen te stellen. De planner werkt op een overzichtelijk ingedeelde scherm, terwijl de computer op de achtergrond de nodige berekeningen uitvoert op afstanden, rijtijden, kosten en opbrengsten…

Dankzij deze rekenkracht wordt na elke mutatie opnieuw de optimale route bepaald, rekening houdend met onder meer klantwensen, tijdvensters, rijtijden en laad- en losmogelijkheden.

Is er een boordcomputer aan gekoppeld, dan krijgt de chauffeur alle opdrachten in de juiste volgorde op zijn monitor, terwijl de planner op elk moment kan overzien welke opdrachten zijn uitgevoerd.

Visual Planner – zeker in combinatie met een TMS en boordcomputer – minimaliseert het vaak hectische telefoonverkeer tussen de planner, de opdrachtgevers en de chauffeurs. De planner krijgt weer tijd om zich in een normale werksfeer te richten op zijn kerntaken.

Visual Planner sluit naadloos aan op het TMS-systeem RoadRunner+ en de boordcomputer van Groeneveld ICT Solutions.

Compartiment Planning met Visual Planner
De flexibele plantool Visual Planner kent vele enthousiaste gebruikers. Naast de volledige integratie met RoadRunner wordt Visual Planner ook in combinatie met andere Transport Management Systemen ingezet. Kenmerk van deze plantool is het extreem grote gebruiksgemak en de zeer flexibele inrichting waardoor Visual Planner moeiteloos aansluit op uw werkwijze.
Dit alles in combinatie met alle voordelen van een geautomatiseerde omgeving.

Tank & Bulk
Naast de aansluiting op meerdere TMS systemen wordt ook continue gewerkt aan een verdieping van Visual Planner. Zo werd onlangs de module Tank & Bulk gelanceerd. Een planner kan hiermee zijn ladingdrager vanuit de stambestanden indelen in meerdere compartimenten, die ook nog eens een afwijkende capaciteit kunnen hebben. Deze capaciteit wordt tijdens het plannen zichtbaar (met duidelijk zicht op voorgaande ladingen). Met de voorgaande ladingen wordt automatisch de contaminatie controle uitgevoerd.

Middels een praktisch algoritme wordt de planner tevens ondersteund in de geautomatiseerde vakverdeling. Toepassingsgebieden voor deze module zijn o.a. de diervoeder-, brandstof-, natte of droge bulk sector.